JobCrawls baner fortsat vejen for at få arbejdskraft til Silkeborg

40 spørgelystne maskiningeniørstuderende var på produktionsgulvet til JobCrawl i sidste uge. En mulighed for at øge kendskabsgraden, siger HR-chef hos SPX.

I midten står produktionschef Rune Jensen og fremviser en glatpoleret maskine med et virvar af cylindre og måleenheder. Studerende fra Ingeniørskolen Navitas rykker tættere på for at få det hele med i larmen fra produktionen. Der bliver peget og pillet og det summer på produktionsgulvet i SPX Flow Technology, hvor man producerer maskiner til fødevareindustrien.

Se 1 minuts video fra dagen:

Stor tilfredshed

De studerende er inviteret på besøg på tre Silkeborg-virksomheder: SPX, J. Hvidtved Larsen og SVM Automatik. De er på en såkaldt JobCrawl – et koncept, der er udviklet af erhvervSilkeborg og Silkeborg Kommune og nu kører for andet år træk. 13 gange har virksomheder haft besøg af i alt 240 studerende. Og det med stor tilfredshed blandt både studerende og virksomheder, viser evalueringer fra seneste besøg.

Således siger 31 ud af 33 studerende, at de fandt arrangement af høj eller meget høj relevans, mens 30 ud af 33 fik et højt eller meget højt udbytte af dagen. Mens man fra virksomhedernes side ser dagen som en mulighed for at vise sig frem for dygtige kandidater: ” Vi er rigtig glade for tiltag som dem her. Det giver os en mulighed for at fortælle hvem vi er og hvad vi kan. På den måde kan vi øge vores kendskabsgrad”, udtaler Didde Nonbo Kristiansen, der er HR-chef hos SPX Flow Technology.

Konkrete samarbejder i høj kurs

Spørger man de studerende er det især muligheden for at få konkrete samarbejder om enten praktik eller afgangsprojekter med hjem i skoletasken. Da besøget hos SPX Flow Technology lakker mod enden, smider Didde da også en bunke visitkort på bordene med klar opfordring til at tage kontakt: ”Vi håber på at få rigtig mange ansøgninger i fremtiden, og måske også nogle, som har lyst til at komme i praktik eller skrive afgangsprojekter med os”. De studerende er ikke tvivl: Det er inspirerende at få se, hvordan ens viden kan anvendes, og mange samler visitkort op inden de går.