Turen gik til: KVM, SPX, Sonne og Mach-Tech

JobCrawl KVM 1“Som århusianer får man øjnene op for job i Silkeborg, når man deltager i sådanne arrangementer”. Det kan ikke siges meget mere klart end det, en studerende skrev på evalueringsskemaet ovenpå gårsdagens jobcrawl: Det nytter at tage  studerende fra maskiningeniørskolen i Aarhus på virksomhedsbesøg i Silkeborg.

Turen gik først til KVM, hvor syv medarbejdere havde været på ‘guide-skole’ og stod klar til at vise de studerende rundt i den imponerende virksomhed, der laver asfaltanlæg, blokstensmaskiner og forme til blokstensmaskiner.

Projektleder Christian Killerup fortalte indlevende om en kunde i Dubai, der bare måtte have alt indenfor beton til et kamel-anlæg. “Tænk, at beton kunne være så spændende”, udbrød en af de studerende spontant. Det var en rundtur i øjenhøjde og med masser af kontakt med medarbejderne i virksomheden.

Næste stop var hos SPX, der gav rundtur i innovationscentret og i værkstedet. Ingeniør Kasper fortalte om de typiske ingeniøropgaver i huset. Til sidst blev de studerende delt op til besøg hos Mach-Tech og Sonne – to gazeller med masser af ingeniørudfordringer.

De studerende evaluerede dagen til at være af både høj relevans og med højt udbytte. Flere af de studerende takkede også for virksomhedernes gæstfrihed og imødekommenhed – herfra skal der også lyde et stort tak til alle deltagerne.